Ιστορικό

...μία πορεία ποιότητας από το 1966

1962: Η οικογένεια Αθανασίου Χ. Βαμπούλα, είχε ως κύριο επάγγελμα μέχρι τότε, την χοιροτροφεία στην παραδοσιακή της μορφή.

1966: Ο Αθανάσιος Βαμπούλας ίδρυσε κοντά στο χωριό Φιλύρα, ένα σύγχρονο – για τα δεδομένα της εποχής – χοιροτροφείο, δυναμικότητας 300 χοίρων ανά έτος.

1974: Ιδρύεται νέα χοιροτροφική μονάδα, στο 3ο χλμ. Φήκης – Φιλύρας, παραγωγής 1.000 χοίρων ετησίως.

1978: Εκσυγχρονίστηκε, επεκτάθηκε και αυξήθηκε η παραγωγή σε 1.800 χοίρους ανά έτος.

1984: Εισήλθε στην οικογενειακή επιχείρηση ο Χρήστος Α. Βαμπούλας. Η επιχείρηση εκσυγχρονίστηκε με νέο εξοπλισμό και δημιουργήθηκαν έτσι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των χοίρων.

1999: Η οικογένεια Χρήστου Α. Βαμπούλα (2η γενιά), ανέλαβε την επιχείρηση, την επέκτεινε και την εκσυγχρόνισε με βιολογικό καθαρισμό, φτάνοντας την παραγωγή σε 4.000 χοίρους ανά έτος. Παράλληλα άρχισε τη διάθεση της παραγωγής σε κρεοπωλεία και s/m.

Σήμερα…

2007: Κατασκευή υπερσύγχρονης μονάδας με σφαγείο, επεξεργασία και τυποποίηση κρεάτων. Δυναμικότητα 800.000 κιλών κρέας ανά έτος. Η οικογένεια Βαμπούλα με την μακρόχρονη κληρονομιά και παράδοση στο χώρο της χοιροτροφίας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή διαβίωση των χοίρων της. Επίσης μεγάλο βάρος δίνει στη σωστή διατροφή τους με δημητριακά ελληνικής προέλευσης (καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι).

2010: Δημιουργία μονάδας διαχείρισης παραπροϊόντων σφαγείων-τυποποίησης κρεάτων (rendering), μοναδικής για το νομό.

2013: Η ΕΛ.Α.ΚΡΕ επεκτάθηκε στα Τρίκαλα με νέο σημείο πώλησης κρεοπωλείο, επί της οδού Αλ. Μετώπου 6, στην αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ (τηλ. 2431063270). Πρόκειται για το νέο παράρτημα της κορυφαίας χοιροτροφικής μονάδας η οποία προμηθεύει με ντόπιο χοιρινό, όχι μόνο την τοπική, αλλά και την πανελλήνια αγορά. Στο κρεοπωλείο της ΕΛΑ.ΚΡΕ. θα βρει κανείς όλα τα προϊόντα της μονάδας και μοναδικές προτάσεις, όχι μόνο για το γιορτινό, αλλά και το καθημερινό τραπέζι.

Τα ζώα διανύουν πολύ μικρή απόσταση (400μ.) ως το σφαγείο και έτσι αποφεύγεται το στρες της μεταφοράς τους. Οδηγούνται με ηρεμία στο χώρο της αναισθητοποίησης, στη συνέχεια γίνεται η αφαίμαξη, και η εκδορά, με αποστειρωμένα εργαλεία.

Με την τήρηση όλων των παραπάνω διαδικασιών και κανόνων, δε μεταβάλλεται η υψηλή ποιότητα του κρέατος, τα σφαγεία έχουν μηδενικές επιμολύνσεις και γι’ αυτό έχουν μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης.

Έτσι παράγεται υγιεινό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας. Όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας είναι πιστοποιημένα, κατά HAACP – ISO 22000:2005. Η μονάδα μας συμμετέχει επίσης, σε προγράμματα πρακτικής εκπαιδεύσεις φοιτητών του Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με παρακαταθήκη την μακρόχρονη κληρονομιά και παράδοση στο χώρο της χοιροτροφίας η οικογένεια Βαμπούλα, χρόνια τώρα, παράγει χοιρινό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Facebook

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

1ο Κατάστημα:
Ηρ. Αλβανικού Μετώπου 6-Τρίκαλα
Tηλ. 2431063270

2o Κατάστημα:
3 χλμ Φήκης Φιλύρας Τρίκαλα
Tηλ. 2431051966