Μοσχάρι καπαμά

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΠΑΜΑ

Το εύκολο και σχετικά γρήγορο κοκκινιστό που είναι και υγιεινό αφού έχει και τα λαχανικά του και θα σας βγάλει εύκολα απο κάθε δύσκολη περίσταση και κατάσταση.

Συστατικά:

1 κιλό μοσχάρι, ψαχνό ελιά ή σπάλα
λίγο αλεύρι
βούτυρο
1 ποτήρι άσπρο κρασί
2 ντομάτες (φρέσκια ή κονσέρβα)
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1-2 γαρίφαλα
1 τεμάχιο κανέλα
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Διαλέγουμε μέρη κρέατος, όσον το δυνατόν ψαχνά, και τα κόβουμε σε μέγεθος μεγάλου αυγού.

Αφού τα αλευρώσουμε, τα τηγανίζουμε με βούτυρο σε δυνατή φωτιά ώστε να κοκκινίσουν. Βάζουμε τα κομμάτια αυτά σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι στο τηγάνι που τηγανίσαμε το κρέας και το ανακατεύουμε μέχρις ότου να λάβει ένα καστανό χρώμα. (πρέπει όμως να προσέξουμε κατά το τηγάνισμα του κρέατος να μη μαυρίσει το βούτυρο).

Σβήνουμε με ένα ποτήρι άσπρο κρασί (αναλογία για 1 κιλό και πλέον κρέατος), το ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι, αρκετή ντομάτα και 1-2 γαρίφαλα με ένα τεμάχιο κανέλα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει το κρέας και να απομείνει με μια πυκνή σάλτσα. Σερβίρουμε μαζί με πατάτες πουρέ ή τηγανιτές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Facebook

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

1ο Κατάστημα:
Ηρ. Αλβανικού Μετώπου 6-Τρίκαλα
Tηλ. 2431063270

2o Κατάστημα:
3 χλμ Φήκης Φιλύρας Τρίκαλα
Tηλ. 2431051966

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies.